Matematik

Bestem sidelængde y udtrykt ved x

18. januar kl. 18:58 af Unicornsparkles - Niveau: A-niveau

Jeg er lidt i tvivl om hvordan man laver disse opgaver?

Opgave 5

I en mur skal der laves et vindue som består af et rektangel med

sidelængderne 2x og y samt en halvcirkel med radius x. Vinduets omkreds

er 280. Alle mål er givet i cm.

a) Bestem sidelængden y udtrykt ved x.

b) Angiv vinduets areal som en funktion af x.

c) Bestem værdien af x, der giver det største areal af vinduet, og bestem

dette areal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar kl. 19:31 af peter lind

a) Omkreds = 2x + 2y + πx = 280

b) A = 2x*y + πx2

c Løs ligningen A'(x) = 0


Skriv et svar til: Bestem sidelængde y udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.