Kemi

Kemi opgave. Er helt på bar bund

02. marts kl. 21:11 af lulo1234 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. Aner ikke hvoran jeg skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts kl. 22:53 af M2023

#0. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts kl. 00:47 af M2023

#0.

a) I2 + R - CH = CH2 → R - CHI - CH2I 

b) Kald carbonhydridet for X. Et I2 reagerer med et X og et I2 reagerer med to S2O32-. Du har:
    M(X) = m(X)/n(X).
    n(X)=
    n(I2 reageret) =
    n(I2 tilsat) - n(I2 titreret) =
    n(I2 tilsat) - 0,5·n(S2O32- tilsat) = 
    V(I2 tilsat)·C(I2 tilsat) - 0,5·V(S2O32- tilsat)·C(S2O32- tilsat) = 
    (0,020 L)·(0,124 M) - 0,5·(0,0166 L)·(0,100 M) =
    0,00248 mol - 0,00083 mol = 0,00165 mol.
    M(X) = m(X)/n(X) = (0,1157 g)/(0,00165 mol) = 70,1 g/mol.

c) R antages at være et carbonhydrid med formlen -CnH2n+1.
    R har molmassen: 70,1 g/mol - M(-C2H3) = 70,1 g/mol - 27,0 g/mol = 43,1 g(mol.
    Man skal finde n: 12·n + 2n + 1 = 43 ⇒ 14n = 42 ⇒ n = 42/14 = 3.
    Det vil sige, at R = -C3H7. Bemærk at der ikke kan være cis/trans-isomeri, når det ene C-atom i
    dobbeltbiindingen er bundet til to H-atomer. Dermed er stofferne:
    CH3-CH2-CH2-CH=CH2 : pent-1-en og
    (CH3)2-CH=CH2 : 3-methylbut-1-en


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts kl. 10:52 af M2023

#2. Rettelse:...
    Dermed er stofferne:
    CH3-CH2-CH2-CH=CH2 : pent-1-en og
    (CH3)2-CH-CH=CH2 : 3-methylbut-1-en

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts kl. 11:03 af M2023

#2. Rettelse 2...

c) R er en alkylgruppe og har derfor formlen -CnH2n+1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts kl. 11:39 af M2023

#0. En passende overskrift: Analyse af carbonhydrid. Molmasse og isomerer. Addition af diiod og titrering.


Skriv et svar til: Kemi opgave. Er helt på bar bund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.