Kemi

Reaktionsskema og mængdeberegning

07. marts kl. 10:46 af stephander - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med at lave et reaktionsskema af de her 3 reaktioner 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts kl. 10:48 af Moderatoren

Hvilke problemer har du med at lave dem?


Svar #2
07. marts kl. 10:49 af stephander

Skal lave sådan et skema men ved ikke hvordan jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts kl. 10:51 af Moderatoren

Hvad er du i tvivl om? 

Prøv at gøre sådan her:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #4
07. marts kl. 10:52 af stephander

jeg ved ikke hvordan jeg skal skrive det ind i skeamet jeg aner intet om det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts kl. 10:53 af Moderatoren

Hvis du ikke aner noget om det, så skal vi have fundet ud af, hvordan du kan lære noget om det. 

Har du en grundbog eller fået noget at vide af din underviser?


Svar #6
07. marts kl. 10:54 af stephander

jeg ved at man skal finde grundstoffernes tal og. plus dem


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts kl. 10:54 af Moderatoren

Har du så gjort det?


Svar #8
07. marts kl. 10:55 af stephander

jeg har kiiget på det pariodske system


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts kl. 10:58 af Moderatoren

Prøv at se denne video fx: https://www.youtube.com/watch?v=q9boL-Eh55I

Derefter kan du måske lave din opgave. Hvis du er i tvivl om noget, så kan du bare stille spørgsmål


Svar #10
07. marts kl. 10:59 af stephander

okay mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. marts kl. 11:32 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts kl. 15:36 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. marts kl. 16:05 af mathon

\begin{array}{|l|c|c|c|c|}\hline &2\,NaHCO_3&Na_2O&H_2O&2\,CO_2\\ \hline Masse(m)&5\,\mathrm{g}&0.00048\;\mathrm{g}&0.001652\;\mathrm{g}&2.61937\;\mathrm{g}\\ \hline Molarmasse (M)&84.007\;\mathrm{\frac{g}{mol}}&61.979\;\mathrm{\frac{g}{mol}}&18.015\;\mathrm{\frac{g}{mol}}&44.009\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\ \hline Stofm\ae ngde(n)&0.059519\;\mathrm{mol}&0.029759\;\mathrm{mol}&0.029759\;\mathrm{mol}&0.059519\;\mathrm{mol}\\ \hline \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. marts kl. 16:18 af mathon

eller

\begin{array}{|l|c|c|c|c|}\hline &2\,NaHCO_3&Na_2CO_3&H_2O&CO_2\\ \hline Masse(m)&5\,\mathrm{g}&3.15415\;\mathrm{g}&0.53612\;\mathrm{g}&1.30969\;\mathrm{g}\\ \hline Molarmasse (M)&84.007\;\mathrm{\frac{g}{mol}}&105.988\;\mathrm{\frac{g}{mol}}&18.015\;\mathrm{\frac{g}{mol}}&44.009\;\mathrm{\frac{g}{mol}}\\ \hline Stofm\ae ngde(n)&0.059519\;\mathrm{mol}&0.029759\;\mathrm{mol}&0.029759\;\mathrm{mol}&0.029759\;\mathrm{mol}\\ \hline \end{}


Svar #15
08. marts kl. 10:37 af stephander

kan du skrive dine mellemregninger 


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts kl. 10:44 af Moderatoren

#15

FIk du ikke set videoen? Prøv at sætte dine svar ind


Svar #17
08. marts kl. 10:45 af stephander

jeg forstod det ikke rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. marts kl. 10:47 af Moderatoren

Okay, men så skal du jo skrive, hvad du ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. marts kl. 10:49 af Moderatoren

Så altså: 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #20
08. marts kl. 11:01 af mathon

Når man går nedad i skemaet, divideres der.        

                                                                                  n=\frac{m}{M}

Når man går opad i skemaet, multipliceres der.
                                                                                  m=n\cdot M


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.