Kemi

Beregn pH i opløsningen 30mL 0,15 molær HNO3 blandes med 40 mL 0,20 molær NaOH

14. marts kl. 10:08 af CK3 - Niveau: A-niveau

Hej, vi har om syrer-base kemi i øjeblikket og jeg kan se jeg vist ikke helt har fanget det 

En af opgaverne er denne:

30mL 0,15 molær HNO3 blandes med 40 mL 0,20 molær NaOH

Beregn pH i opløsningen

Indtil videre er jeg kommet fremtil dette:

n=c*v

n(HNO3)=0,15M*0,30 L=0,0045 mol

n(NaOH)=0,20M*0,040 L=0,0080 mol

Jeg har tænkt jeg måske skal bruge c=n*v og er det pH-værdien for H+ eller? 

pH=-log(H3O+)?

Håber virkelig i kan hjælpe og jeg ved virkelig ikke hvordan jeg kommer videre hvis det overhovede er rigtigt det jeg har lavet indtil videre (Har givet lidt op)!


Svar #1
14. marts kl. 10:09 af CK3

Ved ikke om det er B eller A nievau siden det er nogle repetitionsopgaver


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts kl. 10:14 af Moderatoren

Hvorfor opretter du nye profiler?


Svar #3
14. marts kl. 10:15 af CK3

Det gør jeg ikke - vi er en folk venner 


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts kl. 10:37 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Overskud af }OH^-&&\left (0.0080-0.0045 \right )\;\mathrm{mol}=0.0035\;\mathrm{mol}\\\\ OH^-\textup{-koncentration}&&c_{OH^-}=\frac{0.0035\;\mathrm{mol}}{0.070\;\mathrm{L}}=0.05\;\mathrm{M}\\\\ \textbf{Ved 25}\degree \textbf{C}:\\&& pOH=-\log(c_b)\\\\&& pOH=-\log(0.05)=1.30\\\\\\&& pH=14-pOH\\\\&&pH=14-1.30=12.7 \end{}


Skriv et svar til: Beregn pH i opløsningen 30mL 0,15 molær HNO3 blandes med 40 mL 0,20 molær NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.