Fysik

Hej, kan nogen forklare hvorfor svaret på 1)-2,64 kj og 2) 13,2 g

17. marts kl. 14:51 af Solenskin - Niveau: B-niveau

En møtrik af kobber har massen 30,7 g. Møtrikkens temperatur er 24,5 °C. Møtrikken anbringes i en beholder med flydende nitrogen (N2), der et på kogepunktet. Efter noget tid har møtrikken samme temperatur som det flydende nitrogen.

Data for nitrogen (n2):

specific fordampningsvarme 199 kj/kg

kogepunkt 77.4 K

1) Beregn, hvor meget varmeenergi, møtrikken har afgivet

2) Vurder massen af flydende nitrogen, der mindst er fordampet under afkøling af møtrikken


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts kl. 15:22 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{1)}\\& \textup{Varmeenergi:}\\&& E=&n\cdot C\cdot \Delta T\\\\&&& \left ( \frac{30.7\;\mathrm{g}}{63.546\;\mathrm{\frac{g}{mol}}} \right )\cdot \left ( 24.440 \;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}}\right )\cdot \left (\left ( \left ( 273+24.5 \right )-77.34 \right ) K \right )=\\\\&&& 2599.53\;\mathrm{J}=2.600\;\mathrm{kJ} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts kl. 15:27 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{2)}\\& \textup{Nitrogen fordampet:}\\&& m_{\textup{mindst}}=&\frac{2.600\;\mathrm{kJ}}{199\;\mathrm{\frac{kJ}{kg}} }=0.0131\;\mathrm{kg}=13.1\;\mathrm{g} \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts kl. 15:28 af peter lind

1. Møtrikken afgiver energien E = m*c*ΔT hvor m er massen af kobberet , c er kobberets varmefylde  og ΔT er faldet i temperaturen.

2. Der må mindst være fordampet så meget som som energien fra møtrikken afgiver hviket er E = m*c hvor E er svaret fra 1, m er massen af fordampet nitrogen og c er nitrogens fordampningsvarme


Svar #4
17. marts kl. 15:30 af Solenskin

Mange tak.


Skriv et svar til: Hej, kan nogen forklare hvorfor svaret på 1)-2,64 kj og 2) 13,2 g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.