Studievalg og videregående studie

Løsning af model med proportionale skatter i Makroøkonomi på KU

19. juli 2024 af globetrotter

Hej alle.

Jeg er fuldstændig på bar bund i denne opgave.

En venlig sjæl der kan hjælpe?

Y skal isoleres i modellerne.

I modellen for proportionale skatter får jeg det til Y=(a+I+G)/((1-b)*bt))

PS. modellen med lumpsum-skatter ER lavet.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juli 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juli 2024 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juli 2024 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{Proportionale skatter:}\\& PE-\overline{I}-\overline{G}=C=a+bY-bT\\\\& Y-\overline{I}-\overline{G}=a+bY-bT\\\\& \left ( 1-b \right )Y=a-b\cdot \left ( t\cdot Y \right )+\overline{I}+\overline{G}\\\\& \left ( 1-b \right )Y=a-btY+\overline{I}+\overline{G}\\\\& \left (1-b+bt \right )Y=a+\overline{I}+\overline{G}\\\\& \left (1-b\left ( 1-t \right ) \right )Y=a+\overline{I}+\overline{G}\\\\\\&Y=\frac{1}{1-b\left ( 1-t \right )}\cdot \left ( a+\overline{I}+\overline{G} \right ) \end{}


Svar #4
23. juli 2024 af globetrotter

Hej Mathon. Tak for svar!

Har du mod på at hjælpe med en kausalanalyse?

Vedhæftet er de to modeller.

På forhånd tak :-).

Mvh.


Skriv et svar til: Løsning af model med proportionale skatter i Makroøkonomi på KU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.