Matematik

Bestem a og b og c til en tangent i et par punkter

12. august 2024 af SkolleNørd - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle, der kan forklare mig hvordan jeg løser denne opgave (gerne lidt trinvis, men ikke helt detaljeret) og gerne med et par andre opgaveeksempler, hvor tallene måske bare variere.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2024 af mathon

                   \begin{array}{lllllll}&& P(0)=1\\\\&&a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=1\\\\&& c=?\\\\\\&& P{\,}'(x)=2ax+b\\\\&& P{\,}'(0)=2a\cdot 0+b=-3\\\\&& b=?\\\\\\&& P(5)=a\cdot 5^2+b\cdot 5+c=36\\\\&& 25a=\left(36-5\cdot b-c\right)\\\\&& a=? \end{}


Svar #3
12. august 2024 af SkolleNørd

#2

                   \begin{array}{lllllll}&& P(0)=1\\\\&&a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=1\\\\&& c=?\\\\\\&& P{\,}'(x)=2ax+b\\\\&& P{\,}'(0)=2a\cdot 0+b=-3\\\\&& b=?\\\\\\&& P(5)=a\cdot 5^2+b\cdot 5+c=36\\\\&& 25a=\left(36-5\cdot b-c\right)\\\\&& a=? \end{}

Jeg forstår det ikke helt.

Kan du evt. gøre det lidt mere simpelt og gerne med forklaringer

 c = 0?

b = 6

a = 31


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2024 af mathon

                        \begin{array}{lllllll}&& P(0)=1\\\\&&a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=1\\\\&& c=1\\\\\\&& P{\,}'(x)=2ax+b\\\\&& P{\,}'(0)=2a\cdot 0+b=-3\\\\&& b=-3\\\\\\&& P(5)=a\cdot 5^2+(-3)\cdot 5+1=36\\\\&& 25a=\left(36-5\cdot (-3)-1\right)=50\\\\&& a=? \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2024 af Amatøren

#3

Se denne video:

https://www.youtube.com/watch?v=IU53tNlfYdY


Skriv et svar til: Bestem a og b og c til en tangent i et par punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.