Matematik

Ukendt C værdi i andengradsligning?

03. september kl. 17:18 af academicvictim - Niveau: B-niveau

Hej, 

Hvordan finder man en ukendt c værdi i en andengradsligning, hvis man kender a, b og de to koordinater til toppunktet? 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september kl. 17:43 af peter lind

Toppunktets y koordinat er -d/(4a)

Find heraf d  = b2-4ac

Løs den fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september kl. 20:29 af ringstedLC

#0

Hej, 

Hvordan finder man en ukendt c værdi i en andengradsligning, hvis man kender a, b og de to koordinater til toppunktet? 

Tak på forhånd. 

Du mener sikkert et andengradspolynomium, da en ligning ikke har et toppunkt.

NB. Opdatér din profil!


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september kl. 09:23 af mathon

\begin{array}{lllllll} &&f(x)=ax^2+bx+c\\\\ \textup{Toppunkt:}&&T=(x_T,y_T)\\\\&& y_T=c-a\cdot{x_T}^2\\\\\\&& c=y_T+a\cdot{x_T}^2 \end{}


Skriv et svar til: Ukendt C værdi i andengradsligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.