Kemi

Aktuelle stofmængdekoncentration

21. september 2024 af hfstudentt - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er helt lost ift. hvordan jeg løser denne opgave. Er der en formel til den evt?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2024 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2024 af mathon

\small \begin{array}{llll}\textup{Ligev\ae gtskoncentrationer:} &&\underset{0.182-0.1x}{PCl_5}\,_{\textit{(g)}}\;\leftrightharpoons\,\underset{0.1x}{PCl_3}\,_{\textit{(g)}}\,+\;\underset{0.1x}{Cl_2}\,_{\textit{(g)}}\\ \\ \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\&&\frac{0.1x\cdot0.1x}{0,182-0.1x}=0.042\quad(\textup{uden enheder})\\\\&&x=0.689\\\\ \textup{Ligev\ae gtskoncentrationer:}\\&& [PCl_5]=\left(0.182-0.1\cdot0.689 \right )\;\mathrm{M}&=0.1131\;\mathrm{M}\\\\&& [PCl_3]=[Cl_2]=\left(0.1\cdot 0.689\right )\;\mathrm{M}&=0.0689\;\mathrm{M} \end{}


Skriv et svar til: Aktuelle stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.