Matematik

Matematik - foran tal

31. oktober 2024 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg har er spørgsmål omkring hvad der er korrekt at gøre når man skal løse en opgave, hvor der er negative tal inkluderet. Det jeg mener er fx. at man indsætter nogle tal i diskriminantformlen, men c-værdien er negativ. Er det så korrekt at regne fra venstre og aå mod højre eller hvad vil i mener der er den KOREKTE vej frem


Tak for jeres tid.

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2024 af mathon

Fra venstre mod højre:
Eksempel:
                            \begin{array}{lllllll}& x^2+x-6=0\\\\&& x=\frac{-1\mp\sqrt{1^2-4\cdot 1\cdot(-6)}}{2\cdot 1}=\frac{-1\mp\sqrt{1-(-24)}}{2}=\frac{-1\mp\sqrt{1+24}}{2}=\frac{-1\mp\sqrt{25}}{2}=\frac{-1\mp5}{2}\\\\&& x=\left\{\begin{matrix}-3\\2 \end{}\right. \end{}


Skriv et svar til: Matematik - foran tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.