Kemi

fuldend reaktionsskemaer

03. november 2024 af Bumbum113 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der ved hvordan man fuldender dette reaktionsskema. Synes det er meget svært

H2PO2- + (NH4)2MoO4→(NH4 )3 [PMo12O40 ](s)+H2O(l)

Vil i også tjekke om jeg har lavet disse korrekt:

AgCl(s)+(NH4 )2 CO3 (aq)→[Ag(NH3 )2 ]+ (aq)+Cl- (aq)+H2 CO3 (aq) 

4Br- (aq)+Fe2 (SO4 )3 (aq)→2FeBr2 (aq)+3SO42- (aq)

2I- (aq)+Fe2 (SO4 )3 → I2 (s)+ 3SO42- (aq)+ 2Fe2+ (aq)

2Br- (aq)+2KMnO4 (aq)→Br2 (s) + 2K+ (aq)+Mn2+ (aq)+4O2 (g)

SC(NH2 )2 (aq) +NO2- (aq)→SCN- (aq)+2N2 (g)+ 2H2O(l) 

Fe(3+) (aq) +3SCN^- (aq)→FeSCN^(2+) (aq)  


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2024 af M2023

#0. Prøv: PO43- + MoO42- → [PMo12O40]3- (surt miljø)

Bemærk: Der er tale om en kompleksdannelse ikke en redoxproces. Se evt. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S000326701500882X.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2024 af mathon

Phosphatprøve:

            \small P{O_4}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;+12\,Mo{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;24\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\underset{\mathbf{gul}\qquad \quad}{\left[PMo_{12}O_{40} \right ]^{3-}\,_{\textit{(aq)}}}\;+\;12\,H_2O\,_{\textit{(l)}}


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2024 af M2023

#3. Det skal lige siges, at (NH4)3[PMo12O40] faktisk danner bundfald. Se evt. https://www.youtube.com/watch?v=FdVO1zX6doA.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{Forkerte:}\\&&\textup{Nr 3}\\\\&&\textup{Nr 5}\\\\&& \textup{Nr 6}\\\\&& \textup{Nr 7} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{Nr 3}\\\\&& 6\,Br^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Fe_2\left(SO_4 \right )_3\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow\;2\,FeBr_3\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,S{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. november 2024 af mathon

\small\begin{array}{lllllll} \textbf{Nr 5}\\\\ 10\,Br^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,KMnO_4\,_{\textit{(aq)}}\;+\;16H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;5\,\,Br_2\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2K^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,Mn^{2+}\;+\;8\, H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllll} \textbf{Nr 6}\\\\&& SC(NH_2)_2\;? \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. november 2024 af mathon

\begin{array}{lllllll} \textbf{Nr 7}\\\\&& Fe^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;SCN^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;Fe(SCN)^{2+}\,_{\textit{(aq)}} \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. november 2024 af M2023

#7. SC(NH2)2 er thiourea. Se evt. https://en.wikipedia.org/wiki/Thiourea. (Du googler bare formlen).


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. november 2024 af mathon

#6

        SC(NH2)2 (aq) + NO2- (aq)  →  SCN- (aq) + N2 (g) + 2 H2O (l)


Skriv et svar til: fuldend reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.