Fysik

Ukorrelerede kilder

08. januar 2025 af iglofilet - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af spørgsmål 2. 

Jeg har prøvet via denne formel (vedhæftet) at isolere L2 men det virker slet ikke på mit word eller maple, hvad gør jeg galt? 

Vedhæftet fil: Opgave 2.2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2025 af ringstedLC

Dit resultat er præcis en faktor 10 forkert, så det har nok noget at gøre med din opstilling af formlen...

\begin{align*} L &= 10\cdot \log\biggl(\sum_{i=1}^n 10^{\frac{L_i}{10}}\biggr) \\ 67\textup{\,dB} &= 10\cdot \log\bigl(...+...\bigr) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2025 af ringstedLC

#1 Ups! Det har nok noget at gøre med din opstilling af formlen...


Svar #3
08. januar 2025 af iglofilet

Jeg kan ikke se fejl i formlen… er jeg helt dum?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2025 af ringstedLC

Du bruger:

\begin{align*} L &= 10\cdot \log\biggl(\sum_{i=1}^n 10^{\frac{L_i}{10}}\biggr) \\ 67\textup{\,dB} &= 10\cdot \log\bigl(...\bigr)+\log\bigl(...\bigr) \end{}

men summationstegnet er indmaden i log.-funktionen.


Svar #5
09. januar 2025 af iglofilet

Hvordan ville det så se ud hvis det var korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2025 af ringstedLC

4.2

 \begin{align*} \sum_{i=1}^n 10^{\frac{L_i}{10}} &= 10^{\frac{L_1}{10}}+10^{\frac{L_{2}}{10}}+...+10^{\frac{L_{n}}{10}} \\ L &= 10\cdot \log\biggl(\sum_{i=1}^n 10^{\frac{L_i}{10}}\biggr) \\ L &=10\cdot \log\Bigl(10^{\frac{L_1}{10}}+10^{\frac{L_{2}}{10}}+...+10^{\frac{L_{n}}{10}}\Bigr) \end{}


Skriv et svar til: Ukorrelerede kilder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.