Matematik

hvordan finder man a i en potensfunktion når det er under 1?

28. januar 2025 af mark8877 - Niveau: C-niveau

jeg har et sprøgsmål angående at finde a når punkt er p1(0.05 , 20000) og p2 (0.2 , 50000) så hvis man siger log(0.2-0.05) / log (50000-20000) = -0.184 men i følge chatGPT er a = 0.7549   i følge en matematik chatbot er det cirka 0.661 og nspire regression giver den 1.512 med r=1


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2025 af ringstedLC

Du står altså med to forskellige svar fra chat-værktøjerne og må konkludere at mindst ét af svarerne er forkert.

Genlæs istedet din FS:

\begin{align*} a_{pot} &= \frac{\log(y_2)-\log(y_1)}{\log(x_2)-\log(x_1)} &&\textup{formel (96)} \end{}


Svar #2
28. januar 2025 af mark8877

#1

Du står altså med to forskellige svar fra chat-værktøjerne og må konkludere at mindst ét af svarerne er forkert.

Genlæs istedet din FS:

\begin{align*} a_{pot} &= \frac{\log(y_2)-\log(y_1)}{\log(x_2)-\log(x_1)} &&\textup{formel (96)} \end{}

jeg aner ikke hvordan ai kommer frem til den og deres resultat. grunden til at jeg overhovedet spurgte var fordi jeg ikke kender måden  at regne det ud når den ene logaritme er negativ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2025 af ringstedLC

 \begin{align*} a_{pot} &= \frac{\log(50000)-\log(20000)}{\log(0.2)-\log(0.05)} \\ &= \frac{4.699-4.301}{-0.699-(-1.301)} \\ a_{pot} &= \frac{0.398}{0.602}=0.661 \end{}


Svar #4
28. januar 2025 af mark8877

åh, jeg ser hvad jeg har gjort forkert, beklager meget men jeg havde byttet om på y og x, altså det var givet y2 = 0,2 og y1 = 0.05 og x2 = 500000 og x1 = 200000, jeg havde opgivet det i tabellen i nspire, og når jeg bruger den her så får jeg 1.512 ligesom i nspire, så tak. beklager


Skriv et svar til: hvordan finder man a i en potensfunktion når det er under 1?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.