Fysik

Lineær sammenhæng i fysik

05. februar 2025 af upontheabyss - Niveau: B-niveau

hvis man har ligningen for tryk i en væskesøjle

p=po+h*rho*g

jeg ved at det kan skrives som

p=rho*g*h+po, hvor po jo er en konstant, og rho*g er en konstant

så hvis man har y=ax+b, så svarer p til y, h svarer til x og po svarer til b. og rho*g svarer til a

Men hvorfor? sådan hvad er argumentationen bag det? 

jeg tænkte: i y=ax+b, så er b en konstant, der er plusset på. så derfor svarer den til po, da den også er plusset på.

rho*g svarer til a, da det er en konstant, der er ganget på en variabel. h må være en variabel, altså x, da det ændrer sig. til sidst må y svarer til p.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2025 af mathon

                                              \begin{array}{lllllll} y={\color{Red}{a}}\cdot x+\color{Blue}{b}\\ p={\color{Red}{(\varrho\cdot g)}}\cdot h+\color{Blue}{p_o} \end{}

Godt tænkt!


Skriv et svar til: Lineær sammenhæng i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.