Fysik

Hjælp til databehandling fysik

15. februar 2025 af ASBS23 - Niveau: B-niveau

Hej jeg kan simpelthen ikke finde ud af denne opgave. Jeg har tegnet mit kredsløb i opgave a men i opgave b hvor jeg skal forklare hvordan målingerne og databehandlingen er lavet, er jeg helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2025 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2025 af mathon

Du beregner modstanden ved de forskellige temperaturer

                                                     R=\frac{U}{I}

og foretager derefter lineær regression
med temperaturen som x
og modstanden som y
                          


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2025 af ringstedLC

b) Den målte strøm og strømmen gennem føleren er den samme.

Med Ohm's lov og regression i SI-enheder, kan grafen dannes.


Svar #4
15. februar 2025 af ASBS23

Okay, tak for svar:) Jeg har skrevet det her, lyder det nogenlunde korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. februar 2025 af ringstedLC

Så skal det ihvertfald være meeget nogenlunde...

- Loven hedder Ohm's lov.

- Både α0 og a kan ikke begge være temp.-koefficienten, da:

\begin{align*} R_t=R_0\cdot\bigl(1+\alpha_{\,0}\cdot t\bigr)=R_0\,\alpha_{\,0}\cdot t+R_0 &\approx a\cdot x+b \\ \Rightarrow R_0\,\alpha_{\,0} &\approx a\end{}

Det er a, der er temp.-koefficienten.

- Enheden for temp. koefficient er ikke "Ω". Den er Ω grad-1.

- Temp.-koefficienten a = 0.403 er konstant, og altså ikke specifik for 0 ºC.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. februar 2025 af Eksperimentalfysikeren

Det er α0, der er temperaturkoefficienten. Den har enkeden ºC-1

a = α0R0 har enhede Ohm/ºC.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2025 af ringstedLC

#5 Ups! 

#6 har ret.


Skriv et svar til: Hjælp til databehandling fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.