Matematik

Løs ligningen 2*(x+1)*(x-3)=0

08. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser man denne ligning: 2*(x+1)*(x-3)=0 ?

Håber der er nogen der kan hjælpe mig. Man skal bruge nul-reglen men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

 Andengradsligning


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jep, nul-reglen. Hvis du har et led, bestående af a, b og c, og du ganger dem med hinanden, dvs. a*b*c, så er resultatet af leddet altid nul, såfremt a, b eller c er 0.

Prøv at overføre det til din ligning (identificer a, b og c til at starte med) og prøv at se, om du kan få nogle af faktorerne til at give 0.


Svar #3
08. april 2011 af ceren (Slettet)

okay mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løs ligningen 2*(x+1)*(x-3)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.