Matematik

Længder og beregning om det er en retvinklet trekant?

08. april 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg har nogen længder, og jeg skal derefter beregne om det er en retvinklet trekant, mine længder er:

AB = 7,1

AC = 6,1

BC = 5,9

Bruger jeg så cosinusrelationen her? Hvis ja, hvordan? Da jeg brugte den fik 0,98 osv.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2011 af mathon

hvis
              den længste sides kvadrat = summen af de to øvrige siders kvadrater

                                                   er trekanten retvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2011 af keg (Slettet)

Du bruger Pythagoras og ser om den længste sides kvadrat er lig med summen af de to andre siders kvadrat, hvilket den ikke er


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er faktisk det logiske udsagn den modsatte vej

Hvis    (trekanten er retvinklet)    er    (a2 + b2 = c2)

der her benyttes til at konkludere, at trekanten ikke er retvinklet.


Skriv et svar til: Længder og beregning om det er en retvinklet trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.