Matematik

Bestem længden af medianen mb

09. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej. Jeg er gået i stå med denne opgave:

I trekant ABC er  a=10  b=15  og  c=21

a) Bestem vinkel A og bestem arealet af trekant ABC

b) Bestem længden af medianen mb 

Jeg har beregnet  a og har fået vinkel A til 26,05

Men hvordan beregner jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af peter lind

Tegn trekanten op. Kald skæringen af medianen med AC for D. Se på trekant ABD.  Brug cosinusrelationerne til at finde medianen


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2011 af mathon

   a)

                                   T = (1/4)·√(a2 - (b-c)2) · √((b+c)2 - a2)

   b)
                                   mb = (1/2)·√(2(a2 + c2) - b2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2011 af mathon


Svar #4
09. april 2011 af ceren (Slettet)

Kan det passe, at resultatet giver 10,737 ?


Skriv et svar til: Bestem længden af medianen mb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.