Matematik

Gør rede for f'

10. april 2011 af tetete (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hei alle

Hvordan kan man gøre rede for, at en ligning i en graf er f'?

Takker for jeres hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere opgaven lidt mere præcist? Er der forelagt to grafer, og skal man så afgøre, hvilken af graferne, der er grafen for en funktion f, og hvilken der er grafen for funktionens afledede f' ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2011 af mette48 (Slettet)

f' er hældningen for grafen f


Svar #3
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 #1 Ja. Der er 4 grafer, hvor der skal være en f', den afledede funktion af f.

#2 Ja, mange tak. Men kan jeg godt huske.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så benyt, at hvor f' = 0 , har f lokalt minimum eller maksimum.


Svar #5
10. april 2011 af tetete (Slettet)

Benyt af lokal minimum og maksimum? Forstår jeg ikke helt. Kan du uddybe det?


Graferne kan ses her i den vedhæftede.

Vedhæftet fil:grafer.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det spørgsmål kan vi jo ikke afgøre uden at kende f .


Svar #7
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 hmm.. det er bare det, at der aldrig bliver nævnt f... så kan hellere ikke selv forstå det


Svar #8
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 Okay. Nu fandt jeg f.

Den er vedhæftet.

Vedhæftet fil:grafer.docx

Brugbart svar (1)

Svar #9
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ifølge opgaven har du så allerede lavet monotoforholdene for f . Man kan se, at f har 4 lokale ekstremer. I ekstremumspunkterne skal der gælde f' = 0. Kun een af de fire grafer har 4 nulpunkter.


Svar #10
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 Okay. Mange tak.

Kan det så passe, at 1'eren er svaret?
Det er den eneste, som jeg kan se med 4 nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

1.-eren har da højst 1 nulpunkt.


Svar #12
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 Det er Figur 4 første graf jeg mener.

Men hvis den kun har en, så har jeg misforstået nulpunkter.


Brugbart svar (1)

Svar #13
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, jeg taler også om din Fig 4, der har 4 grafer, nummeret 1, 2, 3, 4.

Et nulpunkt for en funktion g(x) er et x, for hvilket g(x) = 0 .


Svar #14
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 Ahh ja true dat.
Tænkte mig ikke nok om der.

Så må det være 3'eren.

Takker for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Nej, 3-eren har kun eet nulpunkt.


Svar #16
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 Ahhh.
Darn it.

Okay. Tror jeg har fattet det nu. Jeg har tænkt på noget helt andet med 3'eren. Har slet ikke tænkt mig om -.-
Det jo åbentlys. g(x) = 0. Nulpunkt. Bare det samme som at sige, hvor mange gange ligningen ramme x-aksen.
Korrekt mig hvis jeg tager fejl.

2'eren kan jeg se, at den rammer x-aksen 4 gange. Ved ikke med 4'eren. Ser ud til at ramme x-aksen 3 gange.


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#16

Netop.


Svar #18
10. april 2011 af tetete (Slettet)

 Okay. Super.

Takker for din hjælp.


Skriv et svar til: Gør rede for f'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.