Matematik

Hjælp til at løse en ligning please....

11. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg kiggede på nogle af de forrige eksamessæt og jeg fandt en opgave i prøven uden hjælpemidler som jeg ikke viste hvordan man skulle svarer på, og "hvilket" svar var nok..

(2x-4)*ln(x-1)=0

Efter noget analyse kan jeg ikke lige afgøre om jeg skal gange ind i paranteserne, derefter isolere x'erne eller om der faktisk er tal om en ligning med 2 ubekendte.

Bemærk at det er prøven uden hjælpe midler, og leder efter hvad der er "svar nok". Lommeregneren siger x=2, men det kan ikke være forventet at man kan den naturlig logaritme af (x-1)... Håber der er en der forstår og kan hjælpe. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Brug nulreglen.


Brugbart svar (2)

Svar #2
11. april 2011 af SuneChr

Brug 0-reglen, det er så tydeligt.  2x - 4  =  0    ∨   ln( x - 1 ) = 0

Du skriver selv,  x = 2. Det er løsningen i begge faktorerne.


Svar #3
11. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Tak for det så er det klart!


Skriv et svar til: Hjælp til at løse en ligning please....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.