Matematik

Skæring mellem to grafer - hvordan gør jeg?

11. april 2011 af Bethsen (Slettet)

hej derude!

Jeg skal finde skæringen mellem to grafer, og har ikke et CAS-værktøj til rådighed. Jeg er ikke så skarp til regneregler, så hvis en vil hjælpe mig og se det igennem eller eventuelt taste det på et CAS-værktøj, ville jeg være superglad. Jeg er gået helt i stå, så håber der er en der vil hjælpe.

Det to ligninger jeg bruger er

y = 0,0103x + 1,641

og

y = 0,0376x + 0,2302

Jeg sætter dem mod hinanden og isolerer x:

0,0103x + 1,641 = 0,0376x + 0,2302

0,0103x + 1,641 - 0,2302 = 0,0376x

...Så går jeg i stå. En der kan hjælpe mig videre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Træk 0,0103x fra på begge sider.


Svar #2
11. april 2011 af Bethsen (Slettet)

Tak, nu faldt det hele på plads. :) Har ikke haft matematik i tre år, så er lidt rusten. Men tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Skæring mellem to grafer - hvordan gør jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.