Tysk

Rettelse af små sætninger (HASTER)

11. april 2011 af hare45 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Dansk:  

1. Har du sørget for god belysning ved dit skrivebord?

2. Hvad laver telefonbogen på gulvet? 

3. Smid ikke din frakke på sengen! Hæng den på en bøjle?

4. Fold dine halstørklæder sammen og læg dem i skuffen. Der er jo rigelig plads i skuffen.

5. Støvsug også under længestolen!

6. Hvad har du lige fejet (ind) under gulvtæppet?

7. Der ligger støv på billedrammerne.

Tysk: 

1. Hast du sorgst für gut Beleuchtung bei deinen Schreibtisch.
2. Was macht das Telefonbuch auf dem Fussboden.
3. Schmeißt nicht deinen Mantel auf dem Bett! Hängt es an einem Kleiderbügel!
4. Falte deine Schals zusammen und liegen sie in der Schublade. Es ist??????
5. Staubensaugen auch unter dem Sessel.
6. Was hast du soeben kehret unter dem Teppich.
7. Es liegt Staub an den Bildrahmens
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af amalieeee (Slettet)

Har ikke set på dem med bydeform, for det er jeg lidt i tvivl om hvordan man gør. Men ellers..:

1: Hast du für gute Beleuchtung an deinem Schreibtisch gesorgt?

2: rigtig

6: was hast du gerade unter dem Teppich gekehrt?

7: Es gibt Staub an den Bildrahmen


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Fandt dette yderst behjælpelige ark på nettet om netop tyske bydeformer: www.emu.dk/erhverv/doc/pub/tysk/del01.doc


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af Tyskfødt (Slettet)

1. Hast du sorgst für gut Beleuchtung bei deinen Schreibtisch. = se svar nr.1
2. Was macht das Telefonbuch auf dem Fußboden?
3.  Schmeiß(e) Schmeißt = imperativ flertal) nicht deinen Mantel nicht auf dem das (akkusativ hvorhen) Bett! Häng(e) es ihn an (eller auf)  eine(akkusativ hvorhen) Kleiderbügel!
4. Falt(e) deine Schals zusammen und liegen leg(e) sie in der die (akkusativ hvorhen) Schublade. Es ist genug (eller genügend) Platz in der Schublade

5. Staubensaug(e) auch unter dem Sessel.
6. Was hast du soeben kehret unter den (akkusativ hvorhen) Teppich gekehrt? = se svar nr. 1
7. Es liegt Staub an auf den Bilderrahmen  (Jeg foretrækker  omvendt ordstilling = Auf den Bilderrahmen liegt Staub)
 


Skriv et svar til: Rettelse af små sætninger (HASTER)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.