Kemi

Kvikke hoveder til Kemi? (Strukturformler)

11. april 2011 af YPUSAT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey! :-)

Jeg sidder og er igang med en kemi aflevering til imorgen, og mangler denne ene opgave:

5. Forbrænding og isomere
Et carbonhydrid har molekylformlen C5H10
a) Beregn massen af carbondioxid, der dannes ved fuldstændig forbrænding af 12,3 g C5H10
b) Skriv strukturformler for mindst 5 isomere med molekylformlen C5H10
 

a'eren kan jeg nogenlunde godt finde ud af selv, men det jeg gerne vil be om hjælp til er b'eren, nogen der kan finde 5 isomere med molekyleformlen C5H10??? Jeg aner ikke hvordan jeg skal gøre det.

Hvis du kan finde ud af a'eren må du også meget gerne give dit bud på den.. Så jeg kan se om jeg har lavet opgaven korrekt! :-)

PÅ FORHÅND MANGE TAK!!! :-) FORSAT GODAFTEN..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Kig eventuelt på alkener. Der skal være en dobbeltbinding derinde et sted, medmindre du har en form for ringstruktur.


Svar #2
11. april 2011 af YPUSAT (Slettet)

Forstår ikke helt. Kunne du evt have bud på de 5 isomere?? Jeg aner ikke hvordan man finder frem til dette..


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Mht. a'eren:

2C5H10 + 15O2 --> 10H2O + 10CO2

n(C5H10) = 12,3g/(5*12g/mol+10*1g/mol) = 0,176mol

Der dannes 5CO2 for hvert ene CH5H10. Dermed:

n(CO2) = 5*0,176mol = 0,88mol

m = n*M = 0,88mol * 44g/mol = 38,72g

Hvis jeg altså har regnet rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Der er de simpleste alkener, der består af 5 C-atomer:

C=C-C-C-C 1-penten

og

C-C=C-C-C 2-penten.

Disse 2 har begge molekyleformlen C5H10.

Prøv at finde 3 mere.


Svar #5
12. april 2011 af YPUSAT (Slettet)

Du skal have mange tak for hjælpen. Men problemet er at jeg ikke kan finde dem. Men 2 er bedre end ingen, og mht. til a'eren har jeg gjort det på nogenlunde samme måde, har ikke regnet det ud endnu så jeg kan ikke lige sammenligne facit. Men mange tak skal du have :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hmm.. Okay, et andet trick hvis du er desperat er at tage snydevejen, og skrive "C5H10" på Google. Så slipper jeg også for at sidde og tegne og tegne :P



Svar #7
12. april 2011 af YPUSAT (Slettet)

Hvis du nu har et direkte link til dem, så siger vi ikke noget til nogen! :P


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Arh, det kan jeg ikke hjælpe dig med. Søg, og du skal finde. (noget har man vel lært af kemi A :P)

Gør det nu ikke til en vane, da du ellers bliver grillet til eksamen.


Svar #9
12. april 2011 af YPUSAT (Slettet)

Det er jeg udemærket klar over :-) Men tusinde tak skal du have for din hjælp på dette tidspunkt :-)


Skriv et svar til: Kvikke hoveder til Kemi? (Strukturformler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.