Matematik

HASTER - hurtig men nem opgave.

12. april 2011 af Janne1234 (Slettet)

Hej.

Min svoger skal have løst en simpel opgave og har brug for hjælp.
 

Løs ligningen:

0,5 * log (x) = 5-3 * log(x)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler log(x) og find så x, idet x = 10log(x) . Det er jo hurtigt og nemt.


Svar #2
12. april 2011 af Janne1234 (Slettet)

Gider du uddybe lidt mere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var altså ikke så nemt?

Saml leddene med log(x) på venstre side og isoler log(x) . Find så x derefter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2011 af Schon (Slettet)

 Logaritmiske ligninger regneregler

Gange logaritmiske ligninger:

Log(8*2)=log?(8)+log?(2)

Regel 1: log(a*b)=log(a)+ log(b)

Dividerings logaritmiske ligninger:

Log(8/2)=log?(8)-log?(2)

Regel 2: log??(a/b)=log?(a)-log?(b)?

Potens logaritmiske ligninger:

Log??(7?^3)=3*log?(7)

Regel 3:Log(a^x )=x*log?(a)

Kvadratrods logaritmiske ligninger:

Log(?8)=1/3*log?(8)

Regel 4: log?(√(b&a))=1/b*log?(a)

Definition af log:

Hvorfor er log(100) = 2 ?

Fordi 10^2 =100

Dvs. at log er defineret ud fra sin omvendte funktion (10^x)

Håber dette kunne hjælpe


Svar #5
12. april 2011 af Janne1234 (Slettet)

Jeg er ikke lige så god til matematik som Janne.

Men Jeg kan bare ikke få den til at stemme. Hvis jeg isolere log(x), bliver det bare helt forkert.

Kan simpelthen ikke og skal aflevere den i morgen :(

Men, jeg har skrevet:

log(x)= (5-3*log(x))/0,5

Kan ikke komme videre herfra...


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ligningen er

0,5·log(x) = 5 - 3·log(x) .

Isolerer man leddene med log(x), får man

3,5·log(x) = 5, så log(x) = 5/3,5 og dermed x = 105/3,5 = 1010/7 = 7√(1010)


Skriv et svar til: HASTER - hurtig men nem opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.