Matematik

Matematik - Find arealet af M

13. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne opgave, er nemlig gået i stå.

Funktionerne f(x)= -x2 + 5x   og g(x)= x   afgrænser et område M i planen.

a) Find arealet af M

skal jeg starte med at løse denne ligning? :   x = -x2 + 5x   ved at bruge solve får jeg x=0  eller x=4


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2011 af mathon

     da f(a) ≥ g(x) i intervallet [0;4]
er
                                     A(M) = 04 ((f(x) - g(x))dx


Svar #2
13. april 2011 af ceren (Slettet)

Jeg har gjort det på samme måde, kan det passe at resultatet giver -10,166 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2011 af mathon

Nej

efter tilføjelse:

    A(M) = 04 ((f(x) - g(x))dx  =  04 (4x-x2)dx  =  [2x2 - (1/3)x3]04  = 2·42 - (1/3)·43 = 32 - 64/3 = (96-64)/3 =
                                                                                                                                          (32/3)
10,667
 


Svar #4
13. april 2011 af ceren (Slettet)

Okay, tak for hjælpen .


Skriv et svar til: Matematik - Find arealet af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.