Matematik

to funktioner

14. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

jeg sidder med en opgave som jeg bare ikke kan komme vider med

to funktioner f og g er bestemt ved f(x)=x^2-4x+8 og g(x)=3x*e^-x

bestem den værdi af x, hvor den lodrette afstand mellem graferne for f og g er mindst mulig.

jeg har selv prøvet mig frem, ved at tegne en graf, her kan man se at f(x) ligger øverst, herefter har jeg f(x)-g(x), hvor jeg har taget det her resultat af f(x)-g(x) og differentierede det og prøvet at sætte det lig med nul men det kan min lommeregner ikke, den går i stå. (så derfor må der være noget i vejen med min udregning)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skulle jo så vise os din udregning, så vi kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er i vejen. Fremgangsmåden ser ud til at være korrekt.


Svar #2
14. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

okey sklriver den lige ind :-)


Svar #3
14. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

De to funktion trækkes fra hinanden
(X^2-4x+8)-(3x*e^-x)
Det giver =-3*x*e^-x+x^2-4x+8
Det differentier jeg
d/dx(-3*x*e^-x+x^2-4x+8)
det giver (3x-3)*e^-x+2x-4
det sætter jeg ind i solve – funktionen
solve ((3x-3)*e^-x+2x-4=0,x)
Error: break
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Udtrykkene ser tilsyneladende ud til at være korrekt. Ligningen f'(x) - g'(x) = 0 har et nulpunkt et sted i intervallet ]1,8 ; 1,9[ .


Svar #5
14. april 2011 af heliumdyt (Slettet)

hvordan fandt du det ?? eller hvor ser du det fra ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg gør præcis det samme som du og får x = 1,8016

Udregnet både på CAS og mat.program ;-)


Skriv et svar til: to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.