Fysik

Lodret hastighed - volleyball spiller

14. april 2011 af 61604950 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En volleyballspiller hopper 40cm lodret op i luften.
- med hvilken lodret hastighed i km/t sætter han af?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af peter lind

Brug energibevarelse


Svar #2
14. april 2011 af 61604950 (Slettet)

Hvor finder jeg den henne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2011 af peter lind

Finder hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

v = √2gs = √(2*9,82m/s^2*0,4m) = 2,8 m/s


Svar #5
14. april 2011 af 61604950 (Slettet)

"Energibesvarelse"???

Mangler lidt en formel til at løse opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Energibevarelse handler om at den kinetiske energi omsættes til potentiel energi i tyngdefeltet, når personen bevæger sig væk fra jordoverfladen. Du har altså:

Epot = Ekin


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2011 af peter lind

Der må stå i din bog at energien er bevaret. Det er simpelthen alt for vigtigt til at man kan udelade det.


Svar #8
14. april 2011 af 61604950 (Slettet)

De oplysninger jeg har givet i spørgsmålet er det eneste man får af vide


Svar #9
14. april 2011 af 61604950 (Slettet)

Det kan godt være det bare er mig der er idiot, men forstår stadig ikke at bruge formlerne kinetisk energi. Vil være meget taknemmelig hvis der er en der ville vise hvordan.


Brugbart svar (1)

Svar #10
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Som skrevet i #6 ved du at den potentielle energi er lig den kinetiske energi. Du kan nu isolere hastighed v:

Epot = Ekin <=>

mgh = (1/2)mv^2 <=>

2gh = v^2 <=>

√(2gh) = v

Til beregning af opgaven:

v = √(2gh) = √(2*9,82m/s^2*0,4m) = 2,8 m/s
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ud over oplysningerne i opgaven forventes det nok, at du har et vist kendskab til grundlæggende fysiske begreber, for eksempel at energien bevares i springet. . Volleyballspilleren starter med en vis hastighed og dermed en kinetisk energi, der gennem springet omdannes til mere og mere potentiel energi, indtil spilleren har opnået den største springhøjde, hvor al energien består af potentiel energi og den kinetiske energi er nul. Opskriv nu den kinetiske energi ved springets start og den potentielle energi ved den maksimale springhøjde, og sæt de to udtryk lig med hinanden.


Svar #12
14. april 2011 af 61604950 (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Lodret hastighed - volleyball spiller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.