Matematik

Matematik C - brug for genopfriskning

18. april 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu det snart 5 år siden jeg havde Mat C sidst og har brug for at få genopfrisket det.

Jeg har nogle stykker som jeg ikke kan få til at stemme:

a)

7-3•(-2) --> 7+6 = 13

b)

7+(-3)2 --> Det får jeg til 16 ved at taste ind på min lommeregner, men (-3)2 er da -9 eller er jeg helt gal på den?

c)

(7-3)2 = 16?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

a) Du ganger før du "plusser" (lægger sammen). -*- = +

b) (-3)*(-3) = 9, da -*- = +

c) (7-3)2 = 42 = 4*4 = 16


Svar #2
18. april 2011 af jeanluca (Slettet)

Super. Tak :)

Har lige en mere:

y = x2 - 3x + 1

 x er lig med -2

y = -22 - 3-2 + 1

y = 4 + 6 + 1

y = 11?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2011 af AskTheAfghan

#2

Ja. Det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Husk parenteser!!!

-22 = -4, da du siger 2*2*(-1).

(-2)2 = 4, da du siger (-2)*(-2).

Ligeledes med - 3-2. Din måde at skrive det op på er helt gal. (-2)2 - (3*(-2)) + 1 er korrekt skrivemåde. Deraf følger:

(-2)2 - (3*(-2)) + 1 = 4 - (-6) + 1 = 4 + 6 + 1 = 11.


Svar #5
19. april 2011 af jeanluca (Slettet)

Skal jeg selv tilføje paranteser, selvom de ikke er i formlen? Det er ikke kun, når jeg skriver det ind på lommeregneren jeg skal det?

Til nedenstående eksempel, så er der ikke parantes om -22 men vi er enige om at det stadig giver 4, eller ville det tælle som en fejl til en prøve, hvis parantesen undlades?

-22 = -4, da du siger 2*2*(-1).


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Vi er ikke enige i at -22 = 4, nej.. Parentesen SKAL med, da du ellers laver rod i regnearternes hierarki. Faktisk er -22 = -(22) og dermed er det let at se, at vi ikke får 4 men istedet -4.


Skriv et svar til: Matematik C - brug for genopfriskning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.