Matematik

Nulpunkt for en kvadratrod funktion..

19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Funktionen f er givet ved forskriften f( x) =√ 2x − 6 (det kvadratrodden af 2x-6)
a) Bestem definitionsmængde og nulpunkt for funktionen f .

Første del må vel være alle R(reelle tal) > 3. Svar nok til første del?

Nulpunkt for funktion kan jeg ikke lige gennemsku udenover noget med regneregler, og den på en eller anden måde skal blive en andengradsligning...Håber lige der er en der kan hjælpe mig.. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2011 af mathon

                    f( x) = √(2(x − 3))

                  


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Definitionsmængden er som nævnt R > 3.

Bestem nulpunkt ved at løse f(x) = 0.

Her ser du at x = 3.


Svar #3
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Kan jeg stadigvæk ikke gennemsku. Det er stadigvæk ikke en andengradsligning.. Sry bliver nødt til at få alt skåret ud i pap så mere uddybelse tak :)


Svar #4
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 @studieguruen

Ok det begynder at give mening nu...


Svar #5
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Prøver lige men skal lige have hjælp til sidst...

h( x) =√ 2x − 6

1)

y=g(x) = 2x-6

g'(x)= 2

2)

f(y)=√y

f'(y)=1/2√y

3)

h'(x)=g'(x)*f'(y)

=2*1/2√2x-6

2 går ud med hinanden så der kommer til at stå √2x-6 igen lol.. Infinite loop :)

Hjælp mig lige please


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Det lader til at du har gang i noget unødvendig integration ved substitution. Det er der ingen grund til. Følg anvisning i #2.


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. april 2011 af NejTilSvampe

Du benytter nulreglen.

√2(x-3) = 0  => x = 3 , fordi 2(3-3) = 0 , og √0 = 0.  (indlysende ik? ;) )

Du kan også gøre det på den slaviske måde.

√(2x-6) = 0

2x-6 = 0^2 = 0

2x = 6

x = 3


Svar #8
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Lige for at slå det fast... Vi "faktorisere" så:

√(2x-6)

√2(x-3)

x-3=0 v √2 eller √x dunno..

x=3 v .......

Tak for drenge


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 Definitionsmængden er 3  x ∈R.


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. april 2011 af NejTilSvampe

#8 - der er kun ét nulpunkt, så det er bare  x = 3  , ikke x = 3 .....

Du bliver ved med at tænke andengradsligning, men dette er ikke et skjult andengradspolynomium!


Svar #11
19. april 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Lol tak. Så fandt jeg også ud af nulreglen kan bruges uden om andengradspolynomium :P


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nulreglen drejer sig om, at et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne er lig med nul. Den kan bruges hver gang, man har faktoriseret en størrelse, som er lig med nul, ikke blot ved 2.-gradsligninger.


Skriv et svar til: Nulpunkt for en kvadratrod funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.