Matematik

Graf og funktioner

20. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen.

Jeg ved ikke hvad jeg gør i denne opgave. Jeg har vedhæftet en fil med en tegning af grafen.

På figuren ses graferne for tre funktioner af typen f(x)=0,5*a^x, hvor a>1

Hvilken af de tre funktioner har den største fordoblingskonstant? begrund dit svar. 

Vedhæftet fil: billede til matematik.jpg

Brugbart svar (4)

Svar #1
20. april 2011 af 215 (Slettet)

 Fordoblingskonstanten er givet som  T2 = log2/log a

som du kan se så er hældningskoefficienten nævneren, og jo mindre den er desto større er fordoblingskonstanten derfor mener jeg at A har den største.


Svar #2
20. april 2011 af zuku (Slettet)

 Hvad skal jeg gøre med fordoblingskonstanten?


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. april 2011 af 215 (Slettet)

 Du skal bare bruge formlen og din viden indenfor 2. gradspolynomier..

Jo større A er desto mindre bliver fordoblingskonstanten fordi at den er nævneren,  jo lavere den er desto større bliver den..


Brugbart svar (2)

Svar #4
20. april 2011 af mathon

#3 er vrøvl

                             2 = aT2 

                                             konstant
                            T2·log(a) = log(2)

hvorfor
                            T2 og log(a) er omvendt proportionale       (log(a) er en voksende funktion)


Svar #5
20. april 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg forstår ikke helt hvorfor fordoblingskonstanten forandres i svar #1 og #4?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. april 2012 af heinekr (Slettet)

Hej.. Er der nogen der kan hjælpe mig med denne?
 Opgaven er uden hjælpemidler, så man burde vel ikke skulle bruge ln, log eller sådan noget?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Jeg har sagt er den størst. Fordi hvor smallere grafen er jo større er a. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

a er størst 


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det skal du jo så kæde sammen med udtrykket for fordoblingskonstanten

        T2 = log(2) / log(a) .

Jo større a er, jo større er log(a), og jo mindre er derfor T2 . Dit svar A er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. september 2014 af Mie12345678 (Slettet)

Så vil jeg side c

Brugbart svar (1)

Svar #11
03. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er et godt forslag.


Skriv et svar til: Graf og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.