Matematik

bevis f(x) = e^x og f'(x) =e^x

25. april 2011 af Quantum (Slettet)

bevis dette !! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af jeuer574 (Slettet)

per definition: f’(x) = lim  (f(x+Δx) - f(x)) / h , hvor f(x) = ex
                                    h-> 0

vi har to punkter: (x0,f(x0)) og (x0+h,f(x0+h)). vi kan altså skrive:  f’(x) = lim (ex+h) - ex) / h = lim ex(eh - 1) / h .
                                                                                                              h-> 0                       h-> 0

her fra kan vi så se på (eh - 1) / h. når h -> 0 går brøken mod 1. derfor kan det skrives: 

f'(x) = lim ex(eh - 1) / h = ex * 1 = ex . Q.E.D
         h->0 


Svar #2
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

e^h -1 /h . Her bruger du LHospital og det må du ikke. Det er et 0/0 udtryk så dit argument holder ikke,


Svar #3
25. april 2011 af Quantum (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2011 af NejTilSvampe

yup - #1 er et cirkulært bevis fordi man antager at man kender (e^x)' = e^x  fra starten af (ellers kan man ikke redegøre for at brøken går mod 1, som gøres vha. lehospital)

Benyt at e^ln(x) = x

differentier begge sider, venstre siden vha. sammensat funktion

(e^ln(x))' = (1/e^x) * (e^x)' = x' = 1

gang med e^x på begge sider:

(e^x)' = e^x

 Dette bevis antager at du kender  (ln(x))' = 1/x  , men dette kan du bevise vha. tretrinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2011 af jeuer574 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2011 af NejTilSvampe

hov brainfart @#4 :p

benyt at

ln(e^x) = x

(ln(e^x))' = (1/e^x) * (e^x)' = x' = 1


Svar #7
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

hmm.. hvordan bevises det ved tretrinsreglen???


Svar #8
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

hmm


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2011 af NejTilSvampe

#7 - hvad tænker du på nu, ln(x) eller e^x ? e^x bevises som ved #1 vel :S


Svar #10
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

jamen lad os lige starte med at vise lnx' = 1/x


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2011 af NejTilSvampe

jeg har skrevet en privat besked, for jeg har haft episoder hvor mine afleveringer er dukket op forskellige steder på nettet før :)


Svar #12
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

har ikke fået din besked


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. april 2011 af NejTilSvampe

du har da svaret på den? :P


Svar #14
25. april 2011 af Quantum (Slettet)

er det rigtig? damn


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. april 2011 af Euroman28

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: bevis f(x) = e^x og f'(x) =e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.