Matematik

Løs ligningen?

25. april 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan finde ud af den her?

To funktioner f og g er givet ved

f(x)=x2−7x+16 og g(x)=x+1.

Løs ligningen f (x) =g(x) .

Jeg har fundet ud af, at man skal sætte de to ligninger lig med hinanden og så isolere x, men kan virkelig ikke finde ud af det :-(

Nogen der kan hjælpe mig?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af NejTilSvampe

x^2 - 7x + 16 = x+1  , træk x+1 fra på begge sider

x^2 - 8x + 15 = 0        øs som almindelig andengradsligning.


Svar #2
25. april 2011 af Justme92 (Slettet)

1000 tak for hjælpen :-).


Skriv et svar til: Løs ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.