Matematik

Hjælp til areal af trkanter

25. april 2011 af summe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har lidt problemer med at få løst to opgaver hvor jeg skal udregne arealet af to trekanter.

Den ene har disse mål: a=6,82, b=12,46, C123,3 grader resultatet skal give 20,41 m2

Den anden har disse mål: a=8, b=11, c=13 resultatet skal give 43,8 cm2

Håber der er en der kan hjælpe

Hilsen summe


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Benyt formlen for trekantens areal T = (1/2)ab·sin(C)

2) Benyt, f.eks., Herons formel, når alle tre sider er kendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2011 af Euroman28

altså resultatet i det første spørgsmål er forkert.

Hvis du udregner arealet så fåes

Så der har du lavet en fejl !

Hvis vinkel C er retvinklet i trekant 2, så gælder det jo som bekendt

Det giver jo som bekendt et areal

 (beklager latex "?")

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Trekant 2 er ikke retvinklet, og Herons formel bekræfter resultatet i #0,

A = √1920 = 8·√30 ≈ 43,8178

(I øvrigt er (1/2)·8·11 = 44 , ikke 42,5 )


Skriv et svar til: Hjælp til areal af trkanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.