Fysik

resistiviteten i en ledning se alle udregninger

25. april 2011 af natasjah (Slettet)

Hej jeg skal finde resistiviteten  i denne ledning

ledningen er 1.3 m lang og Ø 0.1 mm i diameter 

strøm er målt til 37 mA

potentiel difference er 3.0 V 

bruger denne formel 

ρ= R * A / l 

ρ= 37mA * 1000 * 0,1 / 1,3 = 0

kan dette passe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det bliver da ikke 0, når man regner det ud . Stil det ordentligt op med enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af mathon

                      U/I = ρ·L/a

                      ρ = (U/I)·(a/L)

                      ρ = (3,0 Ω·A)/(0,037 A) • ((0,25·π·(10-4 m)2)/(1,3 m)) = 4,90·10-7 Ω·m = 0,49 Ω·mm2/m


Svar #3
26. april 2011 af natasjah (Slettet)

 # 1 upsii har lige regnet det igen det giver ikke 0 : / 

#2 Tak for svaret, den formel du bruger er det den oprindelige form U/I = ρ*L/a ?? og bruger man altid den til at beregne resistiviteten. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2011 af mathon

      det er jo

                             R = ρ·L/a                     som du formentlig kender

blot

       R = U/I


 


Svar #5
26. april 2011 af natasjah (Slettet)

ok den formel kender jeg 


Skriv et svar til: resistiviteten i en ledning se alle udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.