Matematik

2 mat spg (7 klasse)

25. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Forkort brøk mest muligt: 13/39= 13/13?

Ligning: 1/2*x+4=x           x=5?

Er dette rigtigt løst? evt metode, hvis det er forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af HTXnørden (Slettet)

Nej.. De er begge to forkerte.

Til den første ville jeg forkorte brøken med 13, hvilket giver 1/3.

For at løse ligningen ville jeg starte at gange hvert led med 2, altså: 1/2*x+4=x   =>   x+8 = 2*x. Resten kan du vel selv klare.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af Plus (Slettet)

Svaret er:

1) 1/3

2) x=8


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2011 af MTO (Slettet)

Når du forkorter eller forlænger en brøk, er du nødt til at beholde værdien, og 13 delt med 39 er tydeligvis ikke det samme som 13 delt med 13. Du skal altså dividere (eller gange) med det samme tal i både tæller og nævner, for at brøken beholder sin værdi. Som HTXnørden og Plus har gjort, skal du dele med 13 i både tæller og nævner, hvilket giver (13/13) / (39/13) = 1/3


Svar #4
25. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

Forkort brøk mest muligt: 13/39= 1/3?

Ligning: 1/2*x+4=x   x=8          
 

Er dette rigtigt løst? Det er de resultater jeg kommer frem til


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2011 af Plus (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Til # 2

Bemærk at opgavestilleren beder om metoden - ikke facit.

Det har vi jo facitlisten til ;-)


Skriv et svar til: 2 mat spg (7 klasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.