Matematik

forskellige mat spg (7 klasse)

25. april 2011 af annahansen2 (Slettet)

2/10= decimal?

0,75=brøk? = 1/4 (er dette rigtig?)

1 dm=m2 ?

Hæv parenteserne og reducer udtryk: (x+5)+(x-3)-2x+4)

Gang ind i parenteserne:  -(2x+4)

Metoder til at bergegne disse forskellige opgaver?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2011 af Walras

2/10=1/5=0.?

Hvis du ikke kan se det, må du i gang med at dividere 5 op i 1.

0.75=3/4 (0.25=1/4)

Du kan næsten se det ved, at 25*3=75 og 25*4=100, hvorfor 3/4=75/100 som betyder, at 0.75=3/4.

1 dm=0.? m (vel da ikke m2?)

(På latin hedder 10 decem og på græsk hedder 10 deca, så decimeter må være en tiendel meter..)

(x+5)+(x-3)-(2x+4)

Du kan sagtens hæve de to første parenteser. I den sidste skal du huske at ændre fortegn inde i parentesen, før du hæver den, idet det er en minusparentes (der står minus foran).

-(2x+4)

Gang -1 ind i parentesen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2011 af ramme2 (Slettet)

2/10= decimal?  nej 2/10 er en brøk.

nej 0,75 er et decimaltal    0,75 = 3/4        fordi 3:4 = 0,75

Hæv parenteserne og reducer udtryk: (x+5)+(x-3)-2x+4)   der mangler en parantes. Der er 2 venstreparanteser  og 3 højreparanteser og det må der ikke være.


Skriv et svar til: forskellige mat spg (7 klasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.