Andre fag

Arbejde med god løn

26. april 2011 af sdj (Slettet)

 Hej. Jeg skal arbejde fra juli og fem måneder frem. Jeg er begyndt at tænke over, hvad jeg gerne ville lave, men kan ikke finde på noget spændende. Jeg vil meget gerne tjene 60.000 kr på de fem måneder. Har I nogle gode ideer til hvad jeg kunne finde på? Måske noget i udlandet? Kunne godt tænke mig noget andet end nattearbejde på en fabrik. :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Hej Figgo

Taget i betragtning af din alder, hvilket lyder sandsynligt, når du var 17 år i 2006, så vil jeg anbefale vikararbejde. Det er som regel bare at sætte eleverne i gang med opgaver ( haha :-D ) Ellers kan du selv vælge hvordan. Men det kommer også an på, hvor meget tid du har til 5 måneders arbejde.  Ca 12 000 kr pr. måned efter skat er rimelig mange timers arbejde. Hvis nu du valgte at være vikar, som fx tjener 185 kr i timen skal du minimum arbejde 65 timer pr. måned. Det kommer også an på hvor de søger henne, og om de søger i det hele taget vikar i dit område. Hvilken uddannelse du er i gang med betyder nok også en del, og har du haft en gymnasial uddannelse vil du automatisk få mere i løn ( har jeg hørt ). Ved ikke hvor meget mere.

Ellers kan du lige tjekke denne tråd: www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg havde et "skønt" fuldtidsarbejde i Netto. 37 timer om ugen, hvoraf de primært var fra 12-21 eller 10-18. Det gav lige godt 11k efter skat. Slavearbejde ift. vikarerne...


Brugbart svar (3)

Svar #3
27. april 2011 af marip1 (Slettet)

 Vikarer tjener 185,- i timen, der er ikke noget der hedder ekstra tillæg pga gym. udd.


Brugbart svar (2)

Svar #4
27. april 2011 af emul0c

Til gengæld så er vikarernes "timeløn" en lektionsløn, dvs. 180 (185, 190, 200 alt efter kommune) kroner for 45 minutter. Dvs. har man 2 sammenhængende lektioner = 1,5 time = 2 x 180 = 360 (= reel timeløn på 240).
Tit er der dog heller ikke SÅ mange timer til vikarerne - og man arbejder typisk kun til starten af eftermiddagen (da de fleste børn ikke går i skole særlig meget længere).
Men det betyder stadig at man på ca. det halve tid kan tjene ligeså godt som mange andre fuldtidsjob som f.eks. Netto eller lign. - plus det bare er 10 x sjovere og nemmere, og så har man tidligt fri ofte :P

Ulempen: tilkaldevikar kan aldrig vide om de skal på arbejde eller ej. Så bliver man ringet op om morgenen hvis der er brug for en. Dog er der nogle steder hvor man typisk ved det et par dage i forvejen, hvis en lærer f.eks. er på kursus, syg i længere tid osv.
Da jeg var lærervikar vidste jeg tit en uges tid frem om jeg skulle arbejde eller ej.

Det er virkelig den største loppetjans man kan finde som ufaglært vil jeg mene - og har sgu efterhånden prøvet lidt af hvert.


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#4: På den anden side gives lærervikarjobs ofte til lærerstuderende i stedet for alle mulige andre. Så søger man i storbyerne er der ikke mange chancer for at komme til, medmindre man kan komme med de mindre repræsenterede fag.


Brugbart svar (2)

Svar #6
27. april 2011 af emul0c

#5

Det skal jeg ikke kunne sige; har aldrig prøvet at søge jobs som lærervikar i storbyerne, men derimod kun den forstad jeg selv kom fra :-)


Brugbart svar (2)

Svar #7
27. april 2011 af marip1 (Slettet)

 Unifolk går nu også an, men ja, der er hård konkurrence i de større byer. På min skole var vi alle fra uni. Måske sdj lige skulle skrive hvilken udd.baggrund han har, så ville det hjælpe på sagen:)


Brugbart svar (2)

Svar #8
27. april 2011 af eksamenshajen (Slettet)

Fabriksarbejde om natten giver ret godt, og det kan du få som ufaglært.


Svar #9
27. april 2011 af sdj (Slettet)

 Okay, tak for jeres svar. Nogle forslag til arbejde i udlandet? Giver det okay? Og hvad skal man gøre for at komme i gang :) ?


Brugbart svar (2)

Svar #10
27. april 2011 af emul0c

#9

Arbejde i udlandet giver typisk ikke særlig godt i forhold til danske standarder; i hvert fald så længe der er tale om ufaglært arbejde.


Brugbart svar (2)

Svar #11
27. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#9

Og hvorfor skulle man også bruge ekstra penge på at tjene penge? Med mindre det virkelig kan betale sig.


Skriv et svar til: Arbejde med god løn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.