Matematik

Mat A - bestem areal

26. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x2 - 6x + 9

Grafen for f og koordinatsystemets akser afgrænser i første kvadrant en punktmængde M, der har et areal

a) Bestem arealet af M


Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Find skæringspunket med x-aksen (f=0), så har du grænserne for dit integrale

Integrer fra 0 til det fundne x, så har du arealet

Facit ligger mellem 8 og 10 ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2011 af Euroman28

Vi er enige om det den her graf ik og arealet er området [0,f(3)], så integralet kommer til at hedde

- - -

Der er Matematik i alt.

Vedhæftet fil:graf.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Javist -

har der været tvivl om det?

Husk parentes om f(x) idet dx gælder hele funktionen


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2011 af Euroman28

Du går altid så meget op i detaljer unge Krabasken :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

# 4

Matematik er en eksakt videnskab, og netop i ordet eksakt ligger vigtigheden af detaljer og præcision

- Og i grunden er det jo lige så nemt at skrive tingene korrekt ;-)

.


Svar #6
27. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg får arealet til at være 9,

b) Hvordan bestemmer jeg en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(0,f(0))

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. april 2011 af Euroman28

gør du ved at indsætte i formlen

y = f'(x_0) * (x-x_0) + f(x_0)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #8
27. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

men hvad er f '(x0)  og x0 og f(x0)?


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Mere om lidt -


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Indsæt 0 for x i f(x), så får du f(0)
 

Så nu har du punktet (0,f(0))
 

Differentier f(x), så du får f '(x)
 

Indsæt 0 for x i f '(x), så får du hældningen i punktet = f '(0) = a
 

Ligningen for tangenten bliver da y = a*x + f(0)


Svar #11
27. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

f(x) = x^2 - 6x + 9

f(0) = 0^2 - 6 * 0 + 9

f(0) = 9

f '(0) = 0 ?

er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #12
28. april 2011 af Krabasken (Slettet)

F(0) = 9

f ' (0) skulle gerne blive -6


Svar #13
28. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

hvordan får du det til -6 ?


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. april 2011 af Krabasken (Slettet)

f = x^2-6x+9

f ' = 2x - 6

indsæt x = 0

f ' = 2*0 - 6 = -6


Svar #15
28. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

dvs. tangentligningen kommer til at hedde y =  -6x + 9 ?


Brugbart svar (1)

Svar #16
28. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Jæssør!


Svar #17
28. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

så har jeg et sidste spørgsmål

Tangenten t deler punktmængden M i to punktmængder.

c) Bestem arealet af hver af disse?

hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (2)

Svar #18
28. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Find tangentens skæring med x-aksen  (y=0)

Så kan du beregne arealet af den retvinklede trekant vha. Pythagoras

Tilsidst trækker du dette areal fra det allerførst areal, du fandt. 


Brugbart svar (1)

Svar #19
28. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Find tangentens skæring med x-aksen

Nu kan du finde arealet af den retvinklede trekant vha. Pythagoras

Det fundne areale trækkes fra dit allerførste areal (9)


Svar #20
28. april 2011 af Peterhansen92 (Slettet)

jeg får arealet til at blive 2,2 ?  kan det passe?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.