Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Produktionsfunktion og effektiv rente

28. april 2011 af PeterAn (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder, mere eller mindre, ubehjælpelig fast i min eksamensopgave. Jeg håber derfor, at en venlig sjæl vil hjælpe mig med flg. opgaver;

Opgave 1;

Sammenhængen mellem Kapital (K) og Arbejdskraft (A) er; K= X / A

Og det gælder at;

                X = 100    200    300    400    500    600

Q (Output) = 100    110    148     200    275

Spørgsmålet lyder; Fastlæg produktionsfunktionen på kort sigt, hvor K er konstant = 100

Opgave 2;

Beregn den effektive rente ud fra flg. oplysninger;

- Kontantpris = 32.500

- Afdrag = 811 pr. måned

- Løbetid = 72 mdr.

- Nom rente = 19,56 %


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. april 2011 af emul0c

1'eren er jeg lidt i tvivl om? Hvordan regnes Q ?
 

2)

Der er tale om et serielån; dvs. hvor du betaler et fast afdrag hver måned og en rente (som varierer måned til måned).

Det du rent praktisk skal gøre er at finde ud af hvor meget du har betalt alt i alt (afdrag + renter) og se det i forhold til hvad kontantprisen er - du kan så regne ud hvor meget du har betalt "ekstra" (i rente) ved at købe på afdrag kontra kontant betaling. Forskellen (stigningen) imellem faktisk pris (rente + afdrag) og kontantprisen vil være din effektive rente.


Skriv et svar til: Produktionsfunktion og effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.