Matematik

Hjælp til matematik A aflevering (to opgaver)

28. april 2011 af kaosdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har problemer med disse to opgaver.

Håber nogle kan hjælpe mig:

1) For en bestemt type kasse med kvadratisk bånd og låg er prisen for materialet:

10kr/m2 for låget

8kr/m2 for bunden og siderne.

Kassens rumfang er 1m3

-Opstil et udtryk for den samlede materialepris som funktion af sidelængden af kassens bund.

2) f(x) = x^2-4x+8

g(x)= 3x*e^-x

-bestemt x-værdiens hvor  den lodrette afstand mellem graferne er mindst muligt.

Jeg behøves ikke et facit - bare hvad jeg skal bruge til, at løse opgaverne :)..

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Beregn arealet af låget for sig og af bunden+siderne for sig. gang de respektive arealer med priserne pr. m2 og adder de to tal for den samlede materialepris.

2) Se denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=989757


Svar #2
28. april 2011 af kaosdk (Slettet)

Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Hvordan finder man arealet af bunden + siderne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af mathon


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kassen har kvadratisk bund. Kalder man siden i den kvadratiske bund for x og højden for h, er arealet af bunden + siderne da

A1 = x2 + 4xh ,

mens arealet af låget er

A2 = x2

Man benytter udtrykket for kassens rumfang til at eliminere h, og man kan da opstille et udtryk for den samlede materialepris, udtrykt ved x alene.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

jeg forstår ikke helt, hvor x´et fra 4xh kommer fra. Vi har 4 højder i kassen, og derfra har vi 4h. Hvor kommer x´et så fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kassens sider består af 4 kongruente rektangler, der hver har sidelængderne x og h . Hvert af disse rektangler har derfor arealet x·h . Det samlede areal af siderne, 4 af disse rektangler, har derfor arealet 4·x·h .

Lav en tegning og få overblik.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Nåå, okay. Nu giver det bedre mening ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Skal man isolere h sådan her:

V = l*b*h <=> 1 = x*x*h <=> 1 = x^2*h <=> 1/x^2 = h?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, netop.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2012 af Sinimini (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen ;-)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik A aflevering (to opgaver)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.