Matematik

Løsning til ligning indeholdende e^x

30. april 2011 af crabcake (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Sidder lige og skal til at finde et areal i en graf mellem 2 funktioner ved hjælp af integral regning, men først skal jeg lige finde de 2 skæringspunkter og det går ikke så godt... 

f(x)=e^x   og g(x)=-(x^2)+2

så jeg skal bruge 2 løsninger til: ex - (-(x2)+2=0  (og gerne metoden til at finde det.)

Mathcad kan jeg kun få til at give mig den ene løsning (0,53727444917385660426)

Der må være et eller andet jeg har glemt, så jeg håber i let kan hjælpe mig :)

mvh Casper


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af SuneChr

I Excel:    - 1,3160       4 dec.          & Ja,  den samme som i #0. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2011 af SuneChr

Excel:                          - 1,3160 (4 dec).              & Ja, den samme som i #0.

Udtrykket er:             ex + x2 - 2   =   0
 


Svar #3
30. april 2011 af crabcake (Slettet)

 Du skulle ikke tilfældigvis vide om det er muligt at finde svaret uden brug af en ´´solver´´. Måske i brøk form? eller er det som regel umuligt når vi har at gøre med sådanne ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2011 af Walras

#3 Den er ikke så nem at klare analytisk. Du kan tegne dig frem, hvis det er, men det indebærer også brug af lommeregneren. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2011 af SuneChr

Nej, der er desværre ingen færdige modeller til løsning af vilkårlige transcendente ligninger. De kan kun løses numerisk med den præcision, en given computer kan præstere.


Skriv et svar til: Løsning til ligning indeholdende e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.