Matematik

parameterfremstilling på formen y=ax+b

30. april 2011 af terbium (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg sidder fast i denne opgave

En ret linje er givet ved parameterfremstillingen : (x   y) = (1   3) +t (1    2) t≠0

angiv linjen på formen y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Find linjens ligning, ved at bestemme normalvektoren for linjen. Når du har linjens ligning isoleres y .


Svar #2
30. april 2011 af terbium (Slettet)

 r=(1,2)

n=(-2,1) = (a,b) 

linjen gennemgår punktet (1,3)

a(x-x0)+b(y-y0) -> -2(x-1)+1(y-3) -> -2x+2+y-3 -> -2x+y-1 -> y= 2x+1 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #2

Præcis.


Skriv et svar til: parameterfremstilling på formen y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.