Matematik

Omskriv formlen Kn = K0 ∙ (1 + r)^n

30. april 2011 af mononoke (Slettet)

Hej,

Jeg skriver matematikopgave og et spørgsmål lyder:

Omskriv formlen for Kn til bestemmelse af Ko, r og n

Formlen er Kn = K0 · (1 + r)^n 

Ville omskrivelserne så ikke være:

Ko = Kn · (1+r)^-n

r = Kn/Ko^1/n

n = ln(Kn/Ko) / ln(1+r)

Alle mellemregningerne skal selvfølgelig med, men de tre omskrivelser herover er korrekte, no?

Det lidt mærkelige er, at jeg faktisk har skrevet disse omskrivelser i opgaven under andre spørgsmål og derfor er jeg i tvivl om jeg har forstået dette spørgsmål rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af Duffy

r = Kn/Ko^1/n

skal være

r = (Kn/Ko)^(1/n)


Svar #2
30. april 2011 af mononoke (Slettet)

 Ahhh ja selvfølgelig...det er fordi jeg skriver med brøkstreger i min opgave, men ikke mestre noget særligt fancy halløj herinde.

Ellers er du enig eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Kn = K0 * (1+r)n
 

(1+r)n = Kn/K0

n * log(1+r) = log(Kn/K0)
 

---------------------------
 

n = (log(Kn/K0)) / log(1+r)

---------------------------eller
 

log(1+r) = (log(Kn/K0)) / n
 

1+r = (Kn/K0) (1/n)
 

r = (Kn/K0)(1/n) - 1

Bemærk -1 til sidst - den er smuttet # 1 ;-)
 


Svar #4
01. maj 2011 af mononoke (Slettet)

Hehehe tak for det sidste - 1

Jeg har det med i opgaven, men må være for træt for jeg glemte det her.

Det ser jo ud til at jeg har forstået det rigtigt - tak for hjælpen og pænt godnat ;-)


Skriv et svar til: Omskriv formlen Kn = K0 ∙ (1 + r)^n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.