Matematik

Eksponentiel funktion

01. maj 2011 af KEGE (Slettet)

Hej SP!

Jeg har et problem, kan I hjælpe.

En eksp. funk aftager efter følgende model y = 20 * 0,94x, men mit problem opstår, når jeg skal sige hvad tallene 20 og 0,92 betyder om mængden af radioaktivt stof, når x er tiden målt i timer og y er mængden af tilbageværende radioaktivit stof.

MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af mathon

             y = b·(1-r)x

                

                 y = b    for x = 0

            1 - r = 0,94


Svar #2
01. maj 2011 af KEGE (Slettet)

Ja, men hvad er tallene i denne sammenhæng??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

20 er mængden af radioaktiv stof på det tidspunkt t=0 hvor målingen påbegyndes. Mængden af det radioaktive stof aftager med   (1-r) = 1-0,94 = 0,06 = 6% i løbet af en time

At fremskrivningsfaktoren = 0,94 betyder at mængden af radioaktivt stof aftager med 100% - 94% = 6%. i løbet af en time. Det betyder også at eksponentielfunktionen er aftagende.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.