Matematik

Opstilling af udtryk

03. maj 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opg. 16

Jeg ved at kassens rumfang er V= x2*h = 1m3

Men jeg er ikke helt klar over, hvad jeg skal?

Skal jeg finde ud af hvad højden der, ved at isolere h, da jeg ikke ved hvad den er?

Vedhæftet fil: Aflevering 13.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at x2·h = 1m3 til at isolere h, og indsæt det i udtrykket for den samlede materialepris, hvorved denne pris bliver en funktion af x alene.


Svar #2
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Jeg får: (x)^(2) + 4*x*h+x^2 -  her er 2*x^2 bund og låg og 4*h*x de fire sider - er dette korrekt`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er overfladearealet. Men du skal jo sondre mellem arealerne ved beregningen af materialeprisen.


Svar #4
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Ja hmm


Svar #5
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Når der står 10 kr/m^2, skal dette så ganges på x?


Svar #6
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

således at  den hedder :

(18.*kr*(x)^(2))/((m)^(2)) + (32.*m*kr)/(x)


Svar #7
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Hvis jeg sætter at siderne er 1 m og låget og bunden 1 kvadratmeter, så koster kassen 50 kr. -

dette er dog ikke en del af opgaven, men kassen kan vel ikke være større?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs nu opgaven. Materialet til bunden plus siderne har een pris, mens materialet til låget har en anden pris. Gang de respektive arealer med de respektive materialepriser.


Svar #9
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Det har jeg gjort, får  (10kr/m^2) *x^2 + (4*8kr/m^2)*x*h+(8kr/m^2)*x^2


Svar #10
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Virker dette ikke korrekt?


Svar #11
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Desuden - det kan vel ikke med sikkerhed siges om der er tale om en kube, vel?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10 - #11

Ja, det ser rigtigt ud. Der er ikke nødvendigvis tale om en kube, men om en kasse med kvadratisk bund og låg. Kun hvis x = h er der tale om en terning (kube).


Svar #13
03. maj 2011 af slapdack (Slettet)

Men hvis jeg sætter 1 m ind på x plads får jeg P(1)= 50 kr

hvis jeg sætter p(0.5) ind får jeg P(.5)= 154 kr, men den x = 0.5m burde den da give over 200 hvis jeg regner det ud i hånden uden brug af funktionen. Er det så ikke en kube?


Skriv et svar til: Opstilling af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.