Matematik

Det haster...plzz (sandsynlighed)

03. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

En spiller køber 10 lodder i skrabespillet omtalt i opgave5007. Bestem sandsynligheden for, at:

Gevinst i kr.                               5       10     15      80       250       750       4500
Sandsynlighed for gevinsten 0,09 0,07 0,04 0,004 0,0025 0,00005 0,000008
 

a)Han ingen gevinst får:

0,09++0,07+0,04+0,004+0,0025+0,00005+0,00000=0,206568
Vi benytter formlen forneden:
slet definitioner:
Definer: K(n;r)=n!/(r!•(n-r)!)

Definer: P(r)=K(10;r)•?0,206568?^r•(1-0,206568)^(10-r)

P(0)=0,09887742

b)Han får mindst én gevinst:

jeg ved at man sige 1-(0 gevinst), men hvorfor?

c)Han får mindst én gevinst på 80 kr.

P(X=r)=K(n,r) p^r (1-p)^(n-r)
slet definitioner:
Definer: K(n;r)=n!/(r!•(n-r)!)

Definer: P(r)=K(10;r)•0,004•(1-0,004)^(10-r)

P(0)=0,003842849

(facit listen siger: 0,0393)

d)Han får mindst én gevinst, der mindst er 80 kr.

P(X=r)=K(n,r) p^r (1-p)^(n-r)
slet definitioner:
Definer: K(n;r)=n!/(r!•(n-r)!)

Definer: P(r)=K(10;r)•0,006555•(1-0,006555)^(10-r)

P(0)=0,006137775

(facit listen siger: 1-(1-0,006558)^10=0,0637

Jeg skal have hjælp til b, c og d. Er der ikke nogen, der vil hjælpe mig? plzzz

 


Skriv et svar til: Det haster...plzz (sandsynlighed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.