Matematik

Lineær regression - mindste kvadraters metode

03. maj 2011 af Jeanette789 (Slettet)

Hej!!

Jeg er igang med at skrive en opgave, hvor jeg først skal gøre rede for mindste kvadraters metode, og derefter bevise hvordan man udregner a og b når der er linearitet y=ax+b.. Er der nogen der kan hjælpe mig med det??

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

a og b er hovedudregning.

a = (y2-y1)/(x2-x1)

(isoleret fra y=a*x+b er) b=-y-ax


Svar #2
04. maj 2011 af Jeanette789 (Slettet)

Jo, tak, det er jeg godt klar over :)

Tænkte nu mere på mindste kvadraters metode, og hvordan man udleder beviset?? Forstår det nemlig ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Der står sikkert noget i din bog om det. Enten hedder det regression eller også hedder det de mindste kvadraters metode. Grundtanken er, at hvis du har en masse prikker i et diagram vil du gerne have en lineær funktion (streg) (f(x)=ax+b) som er mest repræsentativ for disse punkter. Det er lidt svært at forklare nærmere uden illustrationer, så jeg vil som sagt anbefale dig at kigge i din bog..

hvis du forestiller dig en hel masse punkter på et koordinatsystem, ud over hele koordinatsystemet, således at hvis du tegner en streg igennem fra ende til anden, at det er tvivlsomt du kan ramme alle punkter med en lige linje. Den linje som har et samlet arealet af kvadraterne (som går mellem linjerne og punkterne) er den bedste linje.

Så simpelt er det :)


Skriv et svar til: Lineær regression - mindste kvadraters metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.