Matematik

Bestemme ligning ud fra hældningkoefficient og punkt?

04. maj 2011 af PernilleKesje (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har siddet i lang tid og kæmpet med denne opgave, er der nogen der kan fortælle mig hvordan man bestemmer ligningen ud fra a og et punkt på linjen?

Bestem i hvert af nedenstående tilfælde en ligning for linjen.

a. Hældningen er a = 2 og linjen går gennem (2,1)

b. Hældningen er a = 1,5 og linjen går gennem (3,4)

c. Hældningen er a = -2 og linjen går gennem (-1,2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Isoler b i f(x) = ax + b. Så kan du indsætte et punkt og beregne b.


Skriv et svar til: Bestemme ligning ud fra hældningkoefficient og punkt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.