Matematik

linær ligning

07. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  To funktioner f og g er givet ved 

f(x)= 4x + 5 og g(x) = - 2x + 12 

a) bestem f(5) og løs ligningen g(x) = 16 

Når jeg skal bestemme f(5) løser jeg så ligningen f(x)=f(5) eller det er måske irrelevant.. Jeg ved jeg skal indsætte følgende
f(5)= 4*5+5 = 25 , men jeg vil bare gerne vide, hvordan man skal skrive det KORREKT op, da det er til en aflevering .. og det samme med g(x)=16 - hvilken ligning løser jeg der?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ved bestemmelse af f(5) indsætter man x=5 i forskriften for f(x) . Ved løsning af ligningen g(x) = 16 indsætter man det kendte udtryk for g(x) og løser så ligningen -2x + 12 = 16 .


Svar #2
07. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

Tak!
 Forresten.. Jeg skal derudover bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner .. 
Kan du se efter om jeg har udregnet og formuleret mig korrekt?
Det ville i hvert fald være en stor hjælp! 

b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner

Jeg sætter de to ligninger lig med hinanden og udregner x, der er førstekoordinaten

4x+5=-2x + 12

4x+5 + 2x = 2x-2x + 12

6x + 5=12

6x=12-5

6X=7

X=7/6   - (svarende til 1,16 i decimaltal)

Nu kender jeg x-koordinaten og kan udregne y- koordinaten ved at indsætte 7/6 i ligningen 4x + 5

4x+5

=4* 7/6 +5

=28/6 + 5

= 4,66 + 5



Dvs. at skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner er 1,16 ; 9,7 

Håber du hurtigt lige ved se min udregning og min formulering igennem når du har tid.. 




 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunktet har koordinaterne (7/6 ; 58/6)


Svar #4
08. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 og man kan ikke bruge decimaltal her?


Skriv et svar til: linær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.