Matematik

Udregning

07. maj 2011 af krillocool (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

"hvor mange gange kan en rumfærge flyve rundt om jorden på et døgn, når vi går ud fra, at den flyver i en højde af 1000 km og med en fart af 28.000km/t (jordens radius er 6.378 km)."


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af Duffy

Hvad er dit bud?


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2011 af mathon

strækning pr. døgn      =        (28.000km/t) · (24 t) = 672000 km/døgn

strækning pr omløb    =         2π·(6.378 + 1000) km/omløb = 463957,3 km/omløb

antal om løb pr. døgn =         (672000 km/døgn) / (463957,3 km/omløb) ≈ 14,5 omløb/døgn
                 


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.